Followers

Monday, December 7, 2009

PES 2010 LIGA SUPER by Chengazrin (now released!!!!!!)





















LINK 1

LINK 2

HOW TO INSTALL
KLIK SINI
Don't forget to say thanks after download

80 comments:

Anonymous said...

Terima kaseh banyak! :D

meyour said...

thaks bro, at least dapat merasai kemeriahan bolasepak dunia bersama team tempatan....

http://meornamedepanku.blogspot.com/

Anonymous said...

bro, kenapa bile aku instal patch ko, jersi2 negeri xda pun. die jadi jersi2 kelab len.

Chengazrin said...

bro ko bace read me tu..ble lpas install ko kna attach kat chengazrin msl.exe tu..ngan setting..follow step by step kat read me tu..

Anonymous said...

bro link no2 x blh lh..
upload kt tmpt lain blh x..

MySpy said...

thanks bro

Anonymous said...

terima kasih daun keladi hehehe...

aku dah try ikut step by step mcm readme.txt ko tu. tp tak berjaya la. kat mane salahnya aku pun tak tau :(

nie berdasarkan patch Konami 1.2 kan ??

Chengazrin said...

bro ni patch v1.0 la..x compatible ngan v1.2..tapi nanti ak try buat v1.2..klu ade je nanti ak upload balik

Anonymous said...

ooooo patut la tak boleh. tak pe, akan aku tunggu hehehe ;)

Anonymous said...

bro aku dload konami.rar kat link 1 tu tapi xde pun read me? semua jersi negeri semua lain. muka pun xsama dh pening ni bro

Chengazrin said...

bro ko kna download dua2 link 1 ngan link 2 tu..link 2 tu ade installer..ko install dlu baru read me akan kua..

MySpy said...

Bro...knp baju keeper stp team kat msl tak de?jd bj keeper asal..

Chengazrin said...

oh ye baju keeper mmg aku x edit sbb susah sket nk dapat info..satu lagi name player kat prmier league tu ak x edit jgak ..so name org putih la..x de mase bro.klu ade update nanti aku inform balik..

Farid Fabregas said...

salam... thanks.. best patch nih.. tabik springs bro.

nti kalo rajin, bleh la add bundesliga dlm patch akan dtg ye..

Anonymous said...

bro aku slow sikit ah. dh dload dua2 file tapi still keluar nama team je. jersey muka semua yg asal. nama je yg tuka. bleh bagi tutorial tak. kalau ada printscreen pun elok gak. aku ni buta it sikit. hahaha. tlg ah bro

Chengazrin said...

bro lpas ko install ko kna masuk balik dlm c/program file/konami/mslserver tu..mase install tu ade read me kuar..ko ikut je arahan dlm tu..klu x boleh msg aku balik

Anonymous said...

aku dh ikut bro. tapi bila aku klik balik kat ko punya icon kat desktop ni dia mcm keluar error unable to locate component, d3dx9_37.dll was unable to find menda ntah. ke aku ada silap mana2. haih pening

Chengazrin said...

ko ade update kan..klu error tu yg kua..mesti ko dah update official konami nyer..cube ko g right klik kat icon tgok version dier..klu dier tulis v1.2..x dpt maen la tapi ak baru je update td ke v1.2 bole plak maen..

Anonymous said...

right click icon mana bro

Chengazrin said...

icon yg ade exe tu..tgok yg asal ko ngan yg patch nie ..tgok version bape

Anonymous said...

kepada mamat yg dapat error "d3dx9_37.dll was unable to find..." tu, ko kena update DirectX ko. sbb aku pun pernah kena mcm tu. hehehe ;)

so Chengazrin, ko boleh ke main kalo dah patch ke 1.2... apsal aku still tak boleh ?? ke yg ko punye fail .exe tu still 1.0 ??

meyour said...

d3dx9_37.dll, untuk masalah tu aku pernah mengalaminyer...

untuk kebanyakan game pc memang bende tu diperlukan. bende ni diletakkan dalam location game yang kite install...

just google 'd3dx9_37.dll' dan download...

kalau x dapat x gak aku leh bagi..
contact aku kat blog aku...

meyour said...

ni link untuk download file tu..
xdapat gak contact aku :-

http://kit-pes.blogspot.com/2009/11/d3dx937dll-not-found-problem-install.html

siap ade penerangan dan graphic lagi!!

enjoy it!!!!

Chengazrin said...

mcm nie bro..file .exe ak tu mmg v1.0 ..yg aku upgrade ke version 1.2 tu ade dier nyer.exe yg lain ..lpas upgrade, patch aku nie pon still boleh maen jgak sbb dier ade dier nyer save file sendiri..

Chengazrin said...

thank you meor..hehe

GiGnH said...

thx bro..nak tanya ni..pesal team kt EPL semua jersey sama ekh..warna kelabu..adoi..kt liga len ok je..

Chengazrin said...

bro yg tu ak x perasan..so care nak fix yg jersi epl tu..ko bace posting ak yg baru..jap ak buat pembetulan dier kat blog nie

GiGnH said...

Kk..da ok da..hurms..sal scoreboard tu bila masuk extra time dier nye time dekat tulisan ESPN..!x nmpak jelas..

Chengazrin said...

ok bgos la gtu hehe..yg scoreboard tu rasenyer ntok 16:9 rase..ak ade edit scoreboard tv1 nyer tp mcm hodoh je.. xtau nk release ke x hahahaa

Anonymous said...

bro, nape ak xleh attach file?.. dia ckp error,,soh check file is NOT READ...ak dh check,dh untick, tp xleh jgk

Chengazrin said...

Bro ko pki vista ke xp..??

Anonymous said...

window 7.. sblm ak ad install patch..member ak bg..ok jer bler nk attach..

Chengazrin said...

Bro cube ko delete config.txt tu lpas tu ko klik confi.exe and klik save..cube dlu..

Chengazrin said...

Klu x jadi jgak ko install balik directx 9

Anonymous said...

xbleh jgk..nk attach file kt mnager xbleh..

2uk3y said...

dlm Win 7, kalo nak attach kena "Run as Adimistration".. baru boleh

Anonymous said...

aah..dh dpt pon..yessss..tinkiu2

Anonymous said...

alaa..dh attach pn..tp bler main, kuar jersey team lain..mcm mana ni

bOsS_nAQ said...

tq bro. tp muke player still org puteh. pastu org len score org len dpt name. camne tu? haha

bOsS_nAQ said...

pastu tibe2 jd hang time men. adoi.

Chengazrin said...

ko copy blom yg kat my document tu?..

Chengazrin said...

klu hang cube la ko tukar setting lbh rendah bro..lpas tu muke player tu susah nk carik..ko tolong carik r..

Anonymous said...

aku xcuba lg. pape hal pun, thanz a lot.....

Anonymous said...

dh copy dh..mmg xkuar r jersey tu...konfius ak..

Chengazrin said...

jersi mane yg x kuar?..semua team liga super ker..

Anonymous said...

aah..semua team liga super..logo ad..

Anonymous said...

Firstly thanks sbb wat patch ni.. and bg kitorag dwnload... aku nak tnya ni. aku dah ikut semua step read me tp x leh gak.. time masuk jer game nak g ke menu dia tulis download file.. kalu tkan NO pun dia over rite.. aku check blik file PES2010_EDIT.bin yg dia dah tukar... cmna nak stele bnda ni??? so Pes2010 aku x update la... how?? (AMean)

Chengazrin said...

amean cube ko ikut tutorial dlu..kat nie http://chengazrin.blogspot.com/2009/12/tutorial-how-to-install-msl-patch.html

alberto mohd said...

smekom bro...window 7 blh suport x msl patch ni...aku sdg mghadapi msalah utk attach kat manager..kalau jd pn xkuar hbs..logo ada jc xda pon...xp ok je pn....tunjuk ajar ckt bro...

p@r-eA$t said...

wwawwawawa..sedinhye..patch ak 1.02..xley maen...

Chengazrin said...

ntok version 1.02 tu aku tgh usahakan..

ARFI's BLOG said...
This comment has been removed by the author.
fairos1621m said...

tak dapat download la ikut mediafire tu.. camne caranye yek?

SyafiqAzlan said...

x bley download la..
nak bt camane nih..
ade link laen x?

Anonymous said...

bang takle donlot link jadi private la?

Anonymous said...

bang takle donlot link problem ke?

Chengazrin said...

i aku check jap..link dah okey

ahpoustica said...

makasih!

Anonymous said...

ellow bro.. sy nk tye ckit..utk w7 pun same gak ek???

Anonymous said...

salam bro...klo lps attach naik
error camne ek??

Anonymous said...

bro..mmg dye format rar ker?cmne nak install?

Anonymous said...

salam,bro,aku pn mghadapi mnda yg sm lar..tym nak bkak ader d3dx9_37 not found..ble da bkak,muka player lain,n jersi pown lain,bndera malaysia jadi bendera iraq..mnx tlg lar sgt2 tnjuk ajar...

Anonymous said...

bro,, utk ps2 pnya xder ke??

Anonymous said...

bro apasal x blh attach ni

Anonymous said...

thanks!

Akmal Aizat said...

macam mana nak install??

KamalCR Mukri said...

Bro ak dah wat pe sume ikut toturial ue.pastu dia ckp xde d3dx9_37.dll is missing from your computer,,pastu ak download d3dx9_37.dll,,

lpas dah download wat pe bro ?

starmapboy said...

Baru nak try ni..install mcm mana?
Anyway thanks..

Nie said...

Hi, sy baru jumpa site ni. link no.2 tu boleh letakkan d tempat lain? sbb dekat mediafire tu da x boleh. thanks

Anonymous said...

download sini ok gak --> http://www.filestube.com/86b72b7a5bb78cae03ea,g/MSL-PES-2010-BY-CHENGAZRIN.html

Anonymous said...

bro... asal aku click manager.exe pastu aq buat mcm dlm gmbr pastu aku attach x succes pulak.. asal ar... pastu maen jersi club laen pulak... pergh.. xde semangat aq nk maen.. :( tlg ... asal x success.

Anonymous said...

BRO GUA DA ATTACTH,SAVE PASTU BILE NK MAEN JE ERROR DIE KATE..EITHER THE FILE INSTALLED CORECLY.INSTALL IT AGAIN..BRO PPLEZ BRO TLG

Anonymous said...

terima kasih bro...

Anonymous said...

BRO,,YANG MANA BETUL NI,,,README KE KAT GAMBAR TUTORIAL TU????JAWAB SKIT BRO...AQ TAK PHAM YANG KAT README TU!!

Anonymous said...

Alo bro. .camner aku nak tuka jersi kelab,negeri dll ? ?

amsyar said...

aq tkn attach x boleh macam tu nak buat????

amsyar said...

aq tekan attach x boleh macam mana nak buat

amsyar said...

tolonglah saya macam mana biar boleh attach

ihsan hakim said...

pes 2008 boleh guna ka patch ni bro

Anonymous said...

pes 2009 ada tak bro.. lap top aku tak boleh masuk la pes 2010 ke atas. huhu.. kalau ada share2 lah ye.. pape pun terbaik lah.. baru rasa meriah bola sepak malaysia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...