Followers

Tuesday, January 11, 2011

FIX BECOME A LEGEND


*This will fix malaysia in Become A Legend..
*Malaysia and New Zealand Flag
*Some players in EPL
*Malaysia Player Callname V2


WARNING!!!
This fix will make national anthem Negaraku cannot function anymore

INSTRUCTIONS :

1-Download and extract
(there are 2 files inside the folder)

2-Copy file edit.bin kat dalam folder "Chengazrin MSL Patch 2011" into
My document/KONAMI/save

3-Copy n paste "MSLserver" into
C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2011

4-Ntok fix MAS GK kits : Download,pahtu extract..paste kat MSLserver..
REPLACE ALL FILES

DOWNLOAD
LINK
LINK (fix Malaysia GK kits)
kepada sesiapa yg masih tertukar team msia ngan nZ..sila ikut instruction nie
penyelesaian kepada team tertukar tu..msia ngan new zealand

LINK

Credits:
Robinson22

27 comments:

peminat setia said...

salam bos.. fix ni mmg da btol kn BAL... tapi in exhibition match bendera malaysia swap plak ngn new zealand...

Chengazrin said...

sepatot nyer da okey..sbb aku da test kat pc lain..cube ko extract fix tu..lpas tu copy file dlm G10f.img (unnamed_1920)paste kt dlm mslserver/chengazrin/img/G10f..
replace all

Anonymous said...

Btol la bos aku punye pn jd mcm peminat setia 2....aku dh bwat mcm yg ko srh 2 pn xde efek jgk....mcm mne ni??

Budak Maran said...

try copy paste smle btoi2 pasal aku punyer ok lepas apply fix nie..thanks chengazrin..

p/s : boss..stats pemain malaysia mmg ko bwt rendah ek??dlm 50-6- purata..camne nk naekkan skit..kurg2 jadik 70 lebih

Chengazrin said...

yg tu mmg standard..sbb 50-60 tu mmg real dah sbb negara2 yg msuk world cup tu dlm 70 ke-atas..hehe..ko boleh edit player kt edit tu..try lah

Mohd Azril said...

boss nape kt game aku bendera malaysia swap ngan new zealand lepas buat fix 2..prob nie..x dpt la nk wakil malaysia..hehe..

Chengazrin said...

check balik btol ke x ko install tu..x pon wat manual..install kt dekstop baru paste kt folder yg btol..ade file x paste ngan btol tu

Anonymous said...

ak wat btol2 doh....tp still x tkar pon bndera m'sia ngn nzland kt exhbtion...

Chengazrin said...
This comment has been removed by the author.
Chengazrin said...

ko kna check btol2 file tu..paste kna tempat yg btol..replace all..lpas tu jgn lupe replace kt my document tu

Mohd Azril said...

Boss aku dh buat ikut tutorial yg ko kasi sebijik sebijik pun same prob dia gak..buat manual same gak..still swap gak malaysia ngan new zealand..cam mano nie..

Chengazrin said...

mohd azril:aku da jumpe problem dier..solution dier ko kna copy edit.bin dlm fix tu..lpas tu paste kt chengazrin msl2011 kt my document tu

Anonymous said...

bro..asal time aq main BAL..tibe2 time liga afc nme Malaysia tertukar jd Qatar lak ni..ri 2 time awal2 ok jep..

MoFayez said...

Salam,kpd semue yang ade install still ade problem ikut je ape bro Chengazrin ni da ajar... aku pakai windows7...install mmg kene manual copy paste sendri...alhamdulillah smue dapat.. :)
cume bro chengazrin, bile dapat fix anthem negaraku tu?
ke leh edit sendiri?

arull fadz said...

bro.nape face dorg takde ek?tq

Anonymous said...

brooo..nme team kat liga super n liga premier malaysia semua da bertuka la..cmne nk wat ni?

shadiera said...

jadinya aku dh "install kt tempat yg salah.. so kena install & copy n paste kt tempat yg btol.." tempat yg betol tu kat mana? kat pes2011 ke? aku dah refer tutorial how to install tu tp still blur laa..

Anonymous said...

Aku try tuka flag malaysia dgn new zealand pkai editor, hasilnya.. ok

Anonymous said...

Bendera Malaysia still x leh tukar in exhibition bro...
Erm.. jersey kelab-kelab lain mmang x tukar ke??

Angahaz said...

Salam,bro aku rase rr masalah bendera malaysia bertukar dengan new zealand mungkin datang dari file EDIT_PesEditorConfig dalam save folder Chengazrin MSL Patch 2011 tu pasal time aku bukak file xml tue aku tengok kat team id 73 dengan team id 80 tu bertukar...aku rase rrr.Cube ko tengok bro..

Angahaz said...

ok bro aku dah download fix tu and jadi...tpi tue rr aku rse punca dri tue...

Chengazrin said...

sbnarnye file edit bin dlm folder fix tu ade kt my document\konami..sila copy n paste ke dlm folder save dlm tu

Anonymous said...

salam chengzarin.. asal utk team msia xdak international selection??? padahal liga da bro.. mmg ko xbt ka???

Anonymous said...

KEPADA SESIAPA YG TAK DPT BUAT MALAYSIA PUNYA FLAG JADI ASLI(NEW ZEALAND) SILA SEARCH D3DX9.DLL DKT GOOLDE.COM. LEPAS DAH DOWNLOAD SILA PASTE D3DX9.DLL DKT WINDOWS/ SYSTEM32. PROBLEM IS FIXXXX!!! Thanks to me.

syam14 said...

penyelesaian kepada team tertukar tu..msia ngan new zealand... please help me

Anonymous said...

bro patch ni dah jadik haywire laa...mmm ape kate ko kluar kan patch baru yg betulkan sume benda termasuk national anthem,national flag & players(BAL), national announcement(dekat exhibition Malaysia jadi Qatar bro)goalkeeper kit dan lain2.so that user hanye perlu betulkan skali je.

aku harap ko dpt bersabar bro...tp aku mmg percaye patch baru ko ni akan jadik lagi mantaop!~thx chengazrin

Anonymous said...

bro, mnta tlg ne..cmna ar uda smua kita ikut instruction yg d bg..last2 msuk MSL...'the file is either damaged or was not installed correctly.Please uninstall then installing it again. cmna mw solve ne bro.. hrap2 dpt tlg r...lama benar dh nak main team Malaysia ne..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...