Followers

Sunday, January 9, 2011

Tutorial How To Install

Instructions:
1-download n extract (should be 3 installer)
2-install
3-klu sesiapa x bole nk install..or antivirus detect virus..disable antivirus, then install..antivirus mcafee mmg problem ngan patch nie hehe

p/s: ntok windows xp it works perfectly ..x perlu tukar path..just install jer..for windows vista and 7,kna pilih nk install kat mana..

Jika "tibe2 keluar d3dx9_43.dll is missing" ..kena install direct x..google jer..ntok xp directx 9c..ntok vista ngan 7 direct x 11 yg latest

EXAMPLE ON WINDOWS 7:
c/program files(x86)/konami/pes2011 (installer 1)
c/program files(x86)/konami/pes2011/img (installer 2)
my document/konami (installer 3)

refer to pictures kt mana all the files should be :

INSTALLER 1





Click the image to view larger






INSTALLER 2




Click the image to view larger


INSTALLER 3




Click the image to view larger




78 comments:

Anonymous said...

bro,sy da install tp kit dorg sume tak ade n nama sebenar setiap team.mcm bendera malaysia tapi nama new zealand.macam mana yea?

Chengazrin said...

donwload fix tu..check smua file..make sure berada ditempat yg btol

malaysia boleh said...

bro.. benda ni x paya nak update patch lg ka?? cnth macam Patch 1.0 ka, Patch 1.1 ka.. Patch 1.2 ka.. or something else..??

Chengazrin said...

x pyh sbb mmg dlm tu dah ada skali v1.3 Dlc

malaysia boleh said...

maksud sy x paya nak download pesedit 2011 patch 1.1 dan update 1.1.1 ye?? so sy bley install benda ni dalam pes 2011 yg bru install pnye...??

Chengazrin said...

yup..ko bole install tros..patch ni stand alone..x perlu pes edit or mane2 patch lain

Anonymous said...

bro ..napa flag new zealand >> salah patch ke

za8 said...
This comment has been removed by the author.
za8 said...

bro dah install direct x
tp x dpt gak
dye kuar "This file is either damaged or was not installed correctly. Please uninstall then installing it again"

Chengazrin said...

emmm tu maksudnya ade yg ko install tapi kt tempat yg salah..gni la ko install tiga2 installer tu kt dekstop..lpas tu copy n paste kt tempat yg btol..boleh refer tutorial how to install tu

KhaiRuL said...

salam bro..sy buat kenapa x jd ?? flag & jersey lain..nama je malaysia ..termasuk la MSL..
ada x cara yg senang utk di ikut..harap bro leh tunjukkan..sy x phm utk patch installer 1,instellar 2 & intaller 3 di folder mana?? please ... dh ikot toturial tp x membantu sy ..pening ...

Chengazrin said...

Khairul: ko pki windows ape?..klu pki windows xp..ko tros install jer tiga2 installer tu..klu ko pki vista ngan 7,ko install kt dekstop..lpas tu copy file kt directory yg btol..bole refer gambar kat tutorial nk copy n paste kt mana..

KhaiRuL said...

windows 7..ok sy nk phmkn betol2.. huhu..

KhaiRuL said...

x jadi jugak la..pening betol... arghh

Chengazrin said...

khairul: windows 7 tu x bole install direct..kna pilih mane nk install sbb installer tu ntok xp..ko kna copy baik2 folder tu kt tempat yg btol

KhaiRuL said...

perlu ke klik pada manager setup ( dlm folder MSLserve )

KhaiRuL said...

ok bro..sy dh dpt dh..tima kasih byk2.. x tido sy mlm ni layan pes..thanks bro..

CikgU HairileqhwaN said...

Assalamualaikum..1st of all..tysm cz prepare y haku bley kate brilliant n mantop!!smart gler wa ckp lu..tp satu y haku musykil..pasal commentator..nk tkr commentator y mgrut 2 ngn commentator bi (jon champion n jim beglin) cmne ek??haku kurg arif pasal 2..anyway..congrats n well done..5 stars!!

malaysia boleh said...

bro... patch ni memang mantap la.. best giler!!! thanks... teruskan usaha... MALAYSIA BOLEH!!!!

Anonymous said...

da install da..n direct x puwn da instll..tpy stll ta bole bkak ar..dye tulis pro evolution 2011 has not been installed

Chengazrin said...

ko x install lagi game pes 2011 tu sbb tu x leh main..ni patch jer..bukan full game

Anonymous said...

bro aku gune window xp.. dh install sun dah tige2 part tu.. dh kluar pon MSL2011 dgn icon harimau malaya kat desktop.. tapi aku bukak die loading je, tak start2.. aphal yea?

aku bukak yg pes2011 xdk gak malaysia// aduhh kecewe...

help please..

Adi said...

asl nak men BAL flag mlysia.. nama n.zealand.. yg len sume da ok da.. 2 je yg prblem.. please help me

Anonymous said...

salam..
sy dh install tiga2 tu kt tmpt yg mcm ditunjuk dlm gmbar tu..tp mcm ade mslh skit la..
i) lpas install dlm folder tu , cuma ada img, MSLserver ngan uninstall je.
knape file .exe xde dlm tu eh..then cmne sy nk main?
A.S.A.P

Anonymous said...

bro dah install smua..tpy npe taley bukak..ble bukak aje loading aje..
apesal erk ???

Anonymous said...

bro ady : mknenye pes MAS nie die replace n.zealand ke/?? nk tau b4 aku download...

Adi said...

off kan antivirus dulu sblm install.. lps 2 bru ada file .exe.. flag mlysia tertukar ngan n.zealand dlm BAL je.. yg len sume ok da.. mmg terbaek la..

Adi said...
This comment has been removed by the author.
Adi said...

ada problm ni.. time aku nak maen je kena off antivirus.. walaupun bnda 2 bkn virus.. ada cara len ke selain x off kan antivirus.. tlg bro..

acap said...

bro aq da download bende nih n da install tpi knape bendera malaysia nama new zeland....

ammir said...

bro, saya dah install ikut arahan yg di tunjuk tu....(OS win xp)...tp bila click kat icon MSL tu dia kuar Pro Evolution Soccer 2011 has not been installed..kenapa ek?...atau saya salah download?

Anonymous said...

bro mcm ne nak tukar channel laen selain tv1?????????????????? tunjuk ajarku chengazrin...

Anonymous said...

bro camne nk tukar channel selain tv 1..then show toturial how to change channel..tunjuk ajarku chengazrin

Chengazrin said...

sini donlod tv logo yg lain serta instruction dia

http://chengazrin.blogspot.com/2011/01/tv-logo.html

Anonymous said...

anything can be done for PS3 version for PES 2011???

rankaecute@yahoo.com said...

sifu asl lading memanjang aku pakai xp,install semua oke,tempat pun betul tp bila bukak loading je,,please bgtau n anti virus aku AVG

rankaecute@yahoo.com said...

tengs giler2 bro,kaw yg terbaik!!! tabik kaw

syed said...

broo,, knape jersey dia smua sma tu??? wrna biru,, ???????

sopek said...

bro..aku pnyer pon asik loading jer,sme cm rakaecute punyer..cmner nk selsaikn ni, tmpt sume da btul..xpon rakaecute ader pnyelesainnyer, ajar ckit..

bLacK 8 said...

bro mne nk dpt directx 11 tu..?
wa gne win7...

zairi said...

abg knp na main ni memanjang loading smua instruction saya da ikut tpi msih x bleh main

zairi said...

abg knp nak main patch ni x bley loading je smua instruction saya da ikut tpi still x bley file pn kt tmpt yg btl

caliban4 said...

x leh men ar
asyik loading ja
pakai win 7
dlm program file x dak pon logo mls or logo pes clor merah tu
pliz help

Hifzhan said...
This comment has been removed by the author.
udin23 said...

yg loading tu je tapi x start sebenarnya install jgn ikut gamba tu..ikut yg windows 7...installer 2 kat img dan installer 3 kat my documents..problem solved

Anonymous said...

Lpas instal smua tu...nak main klik icon yg mna. Klik icon pes 2011 yang asal tu ker...????

udin23 said...

klik la shortcut yg lambang FAM tu

Anonymous said...

Thanks..Bro...sy dah instal ke-3 tu kat tmpt dia...n then dah intsal jga direct x 11....Bila sy klik icon FAM tu....loading sja...x da main??....any solution utk itu ????

Adi said...

x leh bkk kt icon 2.. msk kt tmpt yg install 2 cnth kt c:/program files/konami/pro evolution soccer 2011/ klik gmbr wrna merah 2 yg tulis MSL2011..

Anonymous said...

Hello Salam 1 PES,

nak tanya installer ni compatible dengan saya punya PES 2011 ver 1.01 ke ?

ini pun Kapten Jack Sparrow bagi punye .. ( Kopi cap pirate )

.. TQ
Dari
David Melaka

zairi said...

oh memang kene tkn yg warne mrah mcm api 2 ye?

udin23 said...

tgkla vidoe malaysia vs liverpool aku buat..saje je hehe

http://www.youtube.com/watch?v=F89p7QOrwJ0

zairi said...

udin ko pakai windows ap? lau pkai win 7 aja la aq cmne nk install patch ni aq nak sangat main bila aq install msti loading pdhl aq da ikut tutorial

udin23 said...

aku pakai vista..hmm tutorial ko jgn ikut yg gamba..ikut yg lagi satu..and then yg PES tu kene install DLC update kalo x silap aku baru bole compatible..ko try la dulu

zairi said...

dlc update 2 na cri kat mane ye?

danial98 said...

SAYE DA INSTALL TAPI NAK MIN KENE TUNGGU LAME.TOLONG BUAT VIDEO TUTORIAL BOLEH?

Anonymous said...

assalamualaikum...chengzarin.....klo nk install msl pes 2010 ni kne ade pes 2010 dlu ke???tak bleh install pastu main??

feerDauz said...

broo~~pls help me...pakai window7 tpi asl x leh...sumpah ak x reti...tolong la.....bagi step-step untuk window 7 nyer...plssssssssssssssssssss

mieju90 said...

bro asal sy copy KONAMI kat my document,bile sy bukak games x jd pun liga malaysia

mieju90 said...

bro knpa sy copy folder KONAMI kat my document utk ganti yg sblm ni...bile bukak je MSL PES 2010 xde pun malaysia n pasukan malaysia len???helpp......bile copy blik documnet asal baru ada pasukan malaysia,huhu

Anonymous said...

bro,,,sye dh download dirct x,,,pastu cmne??

Are_Peace said...

bro , aku dh msuk game ni, tp kena tggu lama arbenda bulat tu ..apa mslh ar ?

zaidihanafiah said...

kenapa tak de baju dorag ? team sume ada tapi baju tak de . tolong

zizo said...

bro..sy stuck kt manager tu..mase nk attach tu..button attach tu hide,yg on button help dgn detach jerk..mcm mane?

Anonymous said...

chengazrin tolong la buat video untuk kami. satu patah haram pun saya tak tahu

Anonymous said...

salam bro...sy da install da smue..sy try bkk tp dye juz loading jer larr...xkluar ponn...bntuan pliss..

virus23 said...

bang.....cam mne nk install...??plezz

virus23 said...

bang...mcm mne nk install...tlong bang

Ahmad Kamil Mohd Hamzah said...

Salam,bang......sye dah install tp masa nk klik nk main die tulis 'the files is not installed or was damaged'.....nape ye??? tolong...

AdDeens Law said...

bro..
nk tny, aq dh install tiga2 installer tu..tp bila bukak, team mlysia xde,yg ade cume flag ...yg liga super n premier ade plak..bole tlg please bro..

Anonymous said...

Salam PES smua...saya dh berjaya install,tp bile nk main (dh berjaya masuk dlm game),dia hang...knape ek?mintak tolong tunjuk ajar

-man

chiefzambbaukm said...
This comment has been removed by the author.
Amar Fikri said...

saye punye dh jadi black screen . mcm mane nk jai biase?

Amar Fikri said...

jai tu jadi.
maaf . tersliap tulis .

Anonymous said...

kalau tibe2 keluar ....is missing tu , nk buat mcm mne erk ..? xfhm ...

Anonymous said...

bro macam mana nak download bro tak boleh pun?

Anonymous said...

bro tolonglah balas bro, gua banyak masalah ni.... pleaselah bro sekejap je.

Anonymous said...

woi! laknat, kau tak reti bahasa ke aku cakap balas, balaslah!! kau ada otak ke tak ? bukan lama pun aku nak tanya kau soalan, sekejap je. aku tunggu ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...