Followers

Tuesday, January 11, 2011

Chengazrin MSL Patch for PES2011


This patch is stand alone and compatible with all the other patches!!!
~Version 3 and DLC 2.0
~It has its own installer

General Feature:

*Added Malaysia in Asia Team
*Added team in South East Asia :indonesia,vietnam etc
*Added Malaysia Super League (14 Club) + Malaysia Premier League
*Added Malaysia Classic
*Negaraku national anthem stadium version
*Malaysia chants
*Malaysia Callnames: amri yahya,khairul fahmi,norshahrul,safee sali,muslim,
guru,kunalan,safiq rahim
*New Malaysia Home & Away Kit
*Real player name for all MSL clubs except some of the MPL
*more than 200 Scanned face for MSL player
*Play Master League using Malaysia Premier League Club
*Play become a legend BAL for Malaysia
*New kits 2011(updated later)

and many more features...try to believe!!!DOWNLOAD LINK:




PART 1
PART 2
PART 3

HOW TO INSTALL

KLIK SINI

DOWNLOAD DIRECT X

KLIK SINI

DOWNLOAD LOGO TV YANG LAIN

KLIK SINI

DOWNLOAD FIX BAL MALAYSIA

KLIK SINI

MASIH TERTUKAR NZ NGAN MSIA SELEPAS APPLY FIX
KLIK SINI

All the download links must stay in this blog only!!! thanks


CREDITS :
Razor,Pijan,Jongsebongoo7,Arcmay,Darkpin,Robinson22,aiman,
AmanFakeLies,Vanrezza,Gururupa teams
All kits maker
All tools maker
All wallpaper maker
All the people who make this patch a success.

124 comments:

quezacks said...

Thanks bro!!!
cayalah!!!
5 STAR!!!!

Anonymous said...

salam bos.. sye nk men Bal untk malaysia..tp mse pilih nation.. malaysia nye flag tertukar dgn new zealand..cmne nk solve?

Chengazrin said...

aku akn fix BAL tu secepat mungkin

Anonymous said...

bro,aku ade prob...
tiap kali install,patch ni cm crash..
aku da install kt folder btol..
tp crash gk

Chengazrin said...

mayb sbb antivirus..cube off antivirus..

Anonymous said...

la..nk kne off gk ke...
haha..
tp kit malaysia ko wat cun..
ade texture..
jz aku ubah part stokin awy kit..
line tu dr putih aku wat warne mera..

otakidz said...

bro..thanks bro..setel gak akhirnye..

za8 said...

bro tiap kaly sye buka
dye kuar
"The program can't because d3d9_30.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem"
cmne sye nk uat?

Chengazrin said...

za8:install direct x..

Budak Maran said...

bro..aku post kt blog aku..link aku direct kt blog ko..

Budak Maran said...

cume link FTP tu kene gune aku punye tuk dak2 kt hostel aku..sharing LAN..kalo ko x stuju aku remove..pepun nice work bro..boleh tgk kt sini..

http://budakmaran.blogspot.com/2011/01/msl-patch-for-pes2011-chengazrin.html

Chengazrin said...

share je lah..aku x kisah..hehe

Budak Maran said...

disebabkan ko x kisah, aku follow ko..hehehe..

Patch ko SERIES BEST!!!!!

Muhammad Fadihi B Mahmud said...

salam nak taye sikit la
nape timr nak bukak PES MSl die loading memanjng????

Chengazrin said...

mayb sbb antivirus ko detect pes msl.exe tu virus..cube disable antivirus..mcafee ade problem ngan exe tu..lpas tu..cube check btol x directory tu..mcm folder kna kt tmpat yg btol..refer tutorial..

Budak Maran said...

boss..stats pemain malaysia mmg ko bwt rendah ek??dlm 50-6- purata..camne nk naekkan skit..kurg2 jadik 70 lebih

Chengazrin said...

yg tu mmg standard..sbb 50-60 tu mmg real dah sbb negara2 yg msuk world cup tu dlm 70 ke-atas..hehe..ko boleh edit player kt edit tu..try lah

Muhammad Fadihi B Mahmud said...

nape time kat manager 2 da attch die error????

Chengazrin said...

x pyh attact da..sbb dah ade config msl tu dlm tu..

Muhammad Fadihi B Mahmud said...

oke cheng.
da oke sume.
thankxx...
bile nak kuarkan jersey baru MSL
heheh

Chengazrin said...

x de source la..klu ade tolong paste kan kt bolg link okey

Anonymous said...

bro..
sy bleh install patch ni tp ble nak main je loading lama gila..mcm hang la..
mcmana nak fix problem ni?

Chengazrin said...

emmm tu maksudnya ade yg ko install tapi kt tempat yg salah..gni la ko install tiga2 installer tu kt dekstop..lpas tu copy n paste kt tempat yg btol..boleh refer tutorial how to install tu

syam_kedah said...

bro cheng..klu gna kaspersky ada prob x nk install patch n..n 1 more..bro ada link torrent yg power x utk PES 2011 n..tq bro cheng..yg 2010 mmg terbaek la..nk try 2011 lak

Anonymous said...

bro,aku nk tnye sket ni..
die mmg ade mslh ke kalo nk lwn in certain2 game???
cthnye m'sia vs jepun ,kedah vs m'sia,bulgaria vs m'sia???ade 3 game ni aku try main tp x bole sbb ade problem yg x dpt dkenalpasti...cube ko try cek tgk problem ni mmg brlaku kt patch ko ni ataupn mslah pc aku...
tp utk pengetahuan ko jgk mslah ini jgk jadik kt pc membe aku yg ade patch ni...

p/s-mgkin byk lg game yg x bole main tp yg aku dpt kesan br 3 game ni jela....

Chengazrin said...

sya_kedah: karpersky x pasti la..cube la dlu..sbb klu mcafee mmg detect virus..tp x de virus pon..try la..jgn lupe bg comment sket ye..hehe

Chengazrin said...

anonymous:aku dah try maen smua game yg ko cakap tu..x de problem pape pon..bole main jer..emm mayb direct x kot..cube ko install direct x latest sket..aku da buat link kt posting dlm blog..

Anonymous said...

bro ,,,
nk tnye skit
knp bile MSL punye patch x kluar commentary sound,
tp bile install patch yg lain mcm PESEdit v1.03
ok pulak
ade commentary sound
ade solution x
plis
adik aku dah meraung2 dah tu
sbb harini hari last aku
esok dah kene balik asrama
so please bantu

Chengazrin said...

mase maen tu..pause jap..try tgok kat sound setting..make sure on smua..commentary

Anonymous said...

baru check td
sume ok
any ideas???

Chengazrin said...

x tau la

Anonymous said...

bro,asal name still name org putih?

Chengazrin said...

sesetengah team x dpt info..

Mr Simple said...

nk tnya sket, patch ni boleh digunakan untuk pes 2010 x?laptop juz support pes 2010..

Chengazrin said...

yg 2010..cube ko check kt labels tepi tu..donlod patch ntok 2010

redboyz93 said...

huhuhu...patch mmg best!!tapi muka player perlu buat lbih cantik...huhuh...agk kurang bpuas hati dgn team malaysia...btw nice job...harap face tu akan dibaiki..=)

mr.x said...

sempoi!!!!!

mr.x said...

sempoi!!!!

palee said...

slm bro..klu ade kitserver lain kne buang or simpan je??

1 lagi kene install pesedit version lain ke sebelom install patch ni??

Anonymous said...

bro..
apal bile dah install bile nk main die ckp cant open program..
please uninstall and install again..
cam xleh jer..dah bnyak kali buat kot ni..

Anonymous said...

askum bro...cantik r pes11 nie...okey r...ada krang pon xper...saper nk buat2 krja2 edit2 nie pas tuh share cam nie jew...tapi kan lau commentaries bhasa melayu lgi bgus...
i salute u bro...

Anonymous said...

bro..aq de mslh ni..ble bkak je die kua loading je...xde gmbar...cane nk wat??

Anonymous said...

bro..pesal bndera n kit malaysia jd lain??

Amirul Haiqal said...

nape x leh buka bro, penat doh 6 kali re-install just to see malysia football team sedih bro sedih...............

Ariff said...

bro , loading lama sangatlah . kenapa eh ? lagi satu , ok ke laptop saya nih , bila bukak setting ka tspecification dia tulis macam ni : CPU - OK
RAM - Bad ( 1gb )
GPU - Bad ( Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family (PS3.0/VS0.0) )
VRAM - OK

saya boleh main . tapi kena set low lah . pes 2010 saya boleh set medium dia punya lawa uh . so macam mana ? pes 2011 lama gila loading :(

Shahril Arshad said...

nk kne install smua 3 setup tu ke?
mase klik yg 3rd, ade mslh xleh copy file ke kmpter..

Anonymous said...

bro... nape ble dah install.. tp still flag new zealand... n jersi untuk msl sume jersi pes.. salh install ke??

Anonymous said...

kene dload file ni bendera & logo baru ok http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?d3dx9_43

pasal loading lama sgt kene run semua 3 setup file tu baru ok

Anonymous said...

x leh main bos..mula2 settle dh install..tpi msa loading lamanya..guane nak bt?..acu royak

Anonymous said...

bro...
nk tnye skewt ar...
naper kt malaysia nyer team..
xkuar bendera malaysia eyh???
same goes to indonesia and singapore...
:(

Anonymous said...

ukee bro...
dh bole...
thanks so much...
lurve it...
;)

Anonymous said...

sempoi bro!!..bila nk update winter transfer? ...suarez n carroll xmai lvpool lg pn huhu

Zack said...

saye ade mslh ckit bro...saye dah install sume part yg kena dwnld 2..tpi bile saye tkn dkt msl2011...ade satu error yg mnytkn bhwa file saya tlh damaged atau tdk d install dgn betul...tpi saye dah install 10 kali dah bro...tk jd jgk..nk wat cam ner???tolonggg

Zack said...

tk de org nk tolong ke masalah saya nieee....saya nk sgt men pasukan MSL2011...pleaseeeee...harap ade yg tlg

kusanagi_kyo said...

Terbaik!

Muhammad Adlail Noorazam said...

terbaik wehhhh!!!
respek kau!

Anonymous said...

Salam.. tanye skit leh? stat player lain dr player malaysia, bro wat sdri? ke amik dr mane2? psd? etc? thanks

Anonymous said...

knape loading die lame sgt.....???

Anonymous said...

cheng, nie man..hang ingt aq ag kan..
aq nk tnye nie, aq dh run all, antivirus dh ttp, direct x pn dh ad..
tpi still loading lame ag..
npe bro..
bini aq ngidam nk men pes malaysia nie..
tlbg bro..

Anonymous said...

salam bos,,
bole x klo kite nk install bnde2 laen sperti scoreboard arena,,bju2 bru dlam MSL2011 nie????die de effect brok x????

Shah Mustapa said...

bro kalau kat kedai computer ada jual tak game cam nieyh?
kat the mines kew?
lowyat kew?

Shah Mustapa said...
This comment has been removed by the author.
ottel said...

bro!!!! kasi update team olimpik malaysia

amyzz said...

bro..apsal die tulis file missing and die sruh reinstall..ak x pham ar...

eryfrontman said...

bro aku da install die da masuk tp die loading kaler ijau tu jea xstart2 knape eh?

Amyzz said...

bro chengazrin..tolong ar aku..muke player mas ok..tpi msalahnya bndera n kit mas lain dn bukanya yg asli..tolong ar..x best ar klu baju mas bkn yg asli..ak x tau nk wt cm ne lgi dh..slain 2,bju team mas classic pn pkai bju team olimpiq lyon..sdih tul...bndera mas pn pkai bndera new zealand...tlong ar solve msalah ak..please....

Zack said...

amyzz..cam ner kau solve mslh reinstall and file missing???gua ade mslh cam 2 jgk..kau wt cam ner???

mohd azli mohd ariff said...

bro..
kalau untuk PS3 mcmane
nk download sume ni ??

Aliff Ikmal said...

Aliff Ikmal said...

salam bro...sya da mslah install MSL patch 2011 nie....
sya dah install semua yg perlu di install...bla dah selesai sya run kan dya naik direct x tp leh bka cma patch 2 dya x detect dlm game tersbut...
game 2 sperti biasa jer..
nak wat cmner erk???
tlg er bro...gua mnat nak main game ni xp xleh...

norhafiz said...

as-salam bro... thnx utk MSL Patch ko ney.. tp aku ada prob. aku dah boley main tp kit NT ngn team2 Liga Super tak jadi.. aku pakai win7 x64. pes aku version 1.03/DLC7.00. so, adakah ko pnye patch tak compatible ngn DLC7.00?? so, aku kene uninstall/install balek aku pnye pes ke??

Anonymous said...

TQVM atas usaha keras anda sekalian..
Kami sgt hargainya..xsabar nak install balik umah nnt..BtWay, keep it up..teruskan utk pes2 yg akan dtg..idup M'sia Pes!

Anonymous said...

yes..dah install pas balik td..sumer berjalan dgn jayanya tanpa sbrg mslh..cun cuma kene update sendiri bbrpa pemain yg x betul...cuma bila commentator sebut negara malaysia je tertukar dia sebut new zealand..xtau nk wat cmne..hehe..

mack said...

bang setiap kali saya buka pes malaysia 2011 mesti dia keluar "the program can't because d3d9_dll. is missing from your computer.macam mana saya kena buat?kalau kena install direct 8 kena bayar ke bang?tolong saya bang,saya teringin sangat nak pes malaysia 2011 ni.

mack said...

bang tolonglah saya bang....please HELP ME.......

Dusun Boy said...

mack> ko "DOWNLOAD DIRECT X" kndian install...

Anonymous said...

salamzz...sy ada masalah skit...install suma dh ok..patch pun ikut apa yg di kabo..direct x pun dh install...tp tak leh gak dok loading dari awal sampai akhir,...adeiii poning den..

Anonymous said...

tq...

Anonymous said...

salam bro..knapa dalam master league nama orang putih???

Anonymous said...

knpe kt MSL nama n logo club jd lain? tp nama plyer dh btol..

Anonymous said...

bro, sy dah download...dah install..tp mse na bukak dye tulis d3dx9_30.dll is missing from your computer... nak wat cm mne ni...tolong bro...

mohamad noor iman said...

knapa sya pya jd team liga super&premier&malaysia jerseynya lain. knapa nama malaysia tapi logo new zealand. logo liga super&premier lain. knapa?

chicharitohernandez said...

bro tolong la aq ni asl menda ni loading lame sngat hah.......pelik btol la.....

aizad said...

bro tolong naper loading lame sngat bro...bgi la tau mcm mane nk fix.....aq da x sabo nk main ni.....

pes said...
This comment has been removed by the author.
pes said...

bro knpa lps update smuanya jdi hncr trus. .tk minat la kalau mcm nee

Ubi Keledek said...

As salam bro.nice tp xlogik ko wt plyer msia lembik sgt.shoot mcm taik.player msia xpower taktikal je, bkn teknikal.diorg pn stnding dgn player2 intrnational.jgn pndng rndah kbolehan diorg.player2 belasan tahun mcm wilshere tu dh nk dkat 70 tp ko igt die boleh beat muslim?pk logik gk.50+ rating tu taraf2 ak je yg men kampung nih.

pes said...
This comment has been removed by the author.
pes said...

bro. .lain kali kalau bro nak buat patch malaysia untk pes 2012 nti thun dpan. .tlng cntikkn la bro die punya muka dan kekuatan fizikal.kelajuan apa semua. .lemas la tengok pemain malaysia lri mcm badut je. .

Ubi Keledek said...

Ak stuju.xkisah la bro,tp ko pnye patch mmg sgt best.just stat je la.Brilliant, a very good job.

Mr Asrul said...

ps3 pny xde ke?

NaShRiquE86 said...

DOWNLOAD FIX BAL MALAYSIA 2 utk ape?memg kna install eh?sy gne win xp..dh download dh 3 part..then trus install ke pess 2011 eh?..sowi,need guide,huhuhu

Anonymous said...

bro nk tnye skit.. npe bju x same dngn bju team league mas??

Anonymous said...

bro..ada x link untuk saya download maen game ball malaysia ni kat psp..

Far-East said...

nape jdi mcm ni ah?logo nye ade kotak hitam kt blakangnye....team2 liga super kecuali kelantan...mcm ne nk wat ah?

Anonymous said...

bro...stadium bukit jalil yg real xder ka?

Anonymous said...

Bro , nak mintak tolong

1 . Boleh main , tapi kan Malaysia jadi New Zealand

2. Muka Player semua muka matsaleh , nama player semua nama mat saleh , baju pun ada logo tapi baju apa tah

camana nak settle ? ada benda lagi kena download ke ?

Anonymous said...

bro..asal loading jew lama sgt..??

R0xEntlYz97 said...

Wei kenapa pes aku ade problem jadi gila ade tlis abort,retry,ignore semua aku dh tekan tetap tak leh main

pc aku
CPU:Pentium(R) Dual-Core CPU E5400 @ 2.70GHz x 2 (2.70Ghz)
RAM:1.0 GB
GPU:Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family (PS2.0/VS0.0):
VRAM:64 MB please reply!!!

Chengazrin said...

Ko kna install direct x paling latest ntok pc ko tu..cube la dlu

Anonymous said...

kalo nk unisntall patch cmaner eh?

Anonymous said...

bro,nape nationality player mlsia jadi newzealand,oman pon ade gak...pyah la nk serap player laen jd dlm team malaysia..plezeeeee reply

Anonymous said...

Bro Cheng, nape link yg setup1 x dpt ...? link 2 , 3 ok je..

Anonymous said...

bro,tkleh update kits baru ke?

Anonymous said...

kalau dowload ink 1,2,3 saja boleh tak

Anonymous said...

kalau tak download fix atau yang tak apa ka. cuma download link 1,2,3 sahaja

Anonymous said...

bro, terima kasih banyak2 sebab susah payah buat tam malaysia

Anonymous said...

bro tolong la buat video please aku tak paham langsung ni

hang jebat said...

tanya ckit...msl patch ni utk PS2 x bleh ke? he3..sbab PES 2011 ada liga super indonesia..

Anonymous said...

spe yg tak tau lagi tnye ak!!

Anonymous said...

thanks cheng selame setahun aku cube akhirnye berjaye hoooooooooooo!!

sitinurzulaikhazulkifli said...

salam... knpa lambang malaysia nama new zealand dan nama2 player pon lain...

sitinurzulaikhazulkifli said...

dan satu lagi... nama2 team liga TM malaysia lmbang dah btul tpi nma smua pelik2...

sitinurzulaikhazulkifli said...

bro please reply...

Anonymous said...

bro camne nak download..........?

haziq11 said...

knape sya download part 1 x jdi pun..

haziq11 said...

please bro...sya nk sngat2 pes msl 2011 2 part 1 jer x leh....part 2 ngan 3 leh dah....

Anonymous said...

bro..harap ko jwb post aq nie..aq dh install patch nie memg jadi..kena adik aku balik dia terupdate ke dlc 7.00..smpai skrg aq cuba install balik xjadi..tlong r bro..

Syed Aiman said...

bro,tnye sket,aq dh letakam folder yg btol tpi still nz flag,cmne ek?

Anonymous said...

bro tolonglah balas, aku ada masalah ni, kenapa files kau tak boleh nak download ?

Anonymous said...

Bro nak tanya, macam mana nak download files yang kau bagi tanpa guna internet. Harap Balas, Dari Sang Pendownload..............

Anonymous said...

bro sya btul btul nk tnya knapa bila saya dah siap install..dan sya main saya lihat logo liga malaysia ada tapi...bju lain muka lain nama player lain dan nama team pun lain...tlong jwap sekejap sbb saya baru sja download sya mintak tolong sangat2 daripada chengzarin walaupun sya org terakhir yg komen

nash said...

lpas aq install seme pes 2011 aq pule x bleh bukak.macm mane eh....

Amirul said...

slm aku nak tanya kenapa bila nak download fix bal bila nak buka ia tulis can't open file.macam mana nak buat please

Anonymous said...

patch utk psp tkde ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...